12 in een dozijn.

De aantrekkingskracht van een militair horloge is onmiskenbaar. Het wordt helemaal onweerstaanbaar als het de littekens van een missie met zich meedraagt. Een relikwie van een vroeger leven, met bijbehorend patina. Er is een dozijn aan horloges – ontworpen voor de Britse strijdkrachten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog – dat zich heeft ontwikkeld tot een van de meest gewilde horlogecollecties van dit moment: de Dirty Dozen.

Een nieuwe standaard.

In de Tweede Wereldoorlog waren mechanische horloges een must voor soldaten en in het bijzonder voor specialisten als radio-operateurs en artillerie-spotters. Massaproductie was in die tijd nog niet zo wijdverspreid, dus was het Britse Ministerie van Defensie op zoek naar een manier om de troepen te voorzien van horloges. Dit resulteerde in het verdelen van orders over twaalf verschillende merken in Zwitserland. Dat liep uiteen van bekende merken als IWC, Omega, Longines en Jaeger-LeCoultre. Twaalf horloges die nu de bijnaam de Dirty Dozen hebben gekregen. De horloges zien er voor een groot deel hetzelfde uit, met een bepaalde standaard en dezelfde looks. Neem de ‘broadhead arrow’ (pijl) onder ‘twaalf uur’ als teken van eigendom van het Ministerie. Verder moesten ze een zwarte wijzerplaat hebben, Arabische cijfers, oplichtende indexen, uren- en minutenwijzers, een railroad minute track, stevig acrylglas, een chromen of roestvrijstalen kast en een diameter van tussen de 35 en 38 millimeter.

De MWC 1940s "Dirty Dozen"

Militairehorloges.com en MWC hebben de exacte specificaties van de Britse overheid gevolgd om een stukje geschiedenis te recreëren. Behalve alle uiterlijke eisen heeft dit MWC horloge een modern uurwerk met een secondewijzer die vloeiend beweegt en niet tikt voor een extra premium look. Daarnaast wordt een premium retro-geinspireerde canvas horloge band bij geleverd om de look compleet te maken.

Shop nu.

Featured collection